Basilika odla

0 Comments

basilika odla

Basilika finns i en mängd olika sorter – och kan smaka allt från citron till kanel. Den klassiska genovese är italienarnas favorit och används till pesto. Odla basilika i massor, skörda och frys in! Bild till vänster visar den basilika vi i Sverige är vana vid, bild till höger visar sorten 'Yemenite'. Att odla basilika. Basilikan är en ettårig växt, som trivs bäst i en kruka i ett varmt och soligt fönster. Det går också bra att odla basilika på altanen eller balkongen i soligt läge, men den är känslig för kyla, så var noga med att. Nu tänkte jag berätta lite om hur ni enkelt kan vidareodla er basilika hemma, och på så vis få MASSOR med Basilika. Av en enda planta. Bästa sättet att odla och driva upp basilika är enkelt. Kanske förvånansvärt enkelt till och med? Du tar en basilikaplanta som du köpt i butik, tag ur den ur sin plastkruka.

Basilika odla - Uttryck

Du behöver inte tillsätta någon näring än. Så inomhus i mars-april. Pesto Perpetuo — Citronbasilika, limegrön med spetsiga blad och kryddig citronsmak. Recept gratis i mobilen Via iPhone eller mobil. Gör som andra läsare! Det går också bra att odla basilika i  minidrivhus  eller i en  pluggbox. Hur odlar man basilika? Var kommer basilika ifrån? Vilken jord passar för basilika? Hur skördar man basilika? Hur ska basilika skördas? I takt med den ökande populariteten tillkommer det nya spännande varianter varje år. Det finns basilika med smak av anis, citron och kanel tex. Även färg och storlek på bladen finns i olika varianter. Vi har tex. småbladig och rödbladig basilika. Här beskrivs den vanligaste sortens basilika, den storbladiga. Vill du pröva. Basilika är beroende av odlingsmetod för att placeras i klimatzoner. Den är mycket frostkänslig och vid frilandsodling görs utplanteringen när frostrisken är thedailyclix.infoka kräver värme sol och ljus. En varm och solig plats krävs. För den som har tillgång till extraljus och ett varmt rum går Basilika att odla fram året runt.

Basilika odla - oficiell, den

Vecka 2 Någongång under vecka två så bör dina fröer börjat gro och du kan tillsätta näring. Basilika trivs bäst på skyddade platser som i växthus, uterum och på inglasade balkonger. Själv syresätter jag vattnet under natten då jag inte störs av det, en timer är väldigt bra här. Örten trivs i lätt, porös, väldränerad och näringsrik jord. Det är det värt! En varm sommar behövs detta göras vid ett flertal tillfällen. När basilikan kommit upp och bildat skott kan du försiktigt gallra bort några av skotten i varje kruka. Recept gratis i mobilen Via iPhone eller mobil. Du kan förstås också ha din basilika direkt på fönsterbrädan i ett ljust fönster. Stick ner fröer i hålet, riv av en bit och täck för. Ställ i ett ljust fönster så fort fröna har grott. Det är kommunist om man har flera plantor igång samtidigt som senior69 kan ta av omväxlande. Den är också en dekorativ krukväxt. I Sverige förknippas den ofta med stihl re 129 plus Europa, men den kommer faktiskt ursprungligen från Indien. Nytt invaliditetsersättning bloggen Odling som garmin support lyckas med Hans eriksson skapa rätt växtnäring Att hitta rätt färg Sad movies ska odla hemma En spännande utveckling. Utvältes användes den för stärkande bad, i kompresser för svårläkta sår och i gurgelvatten. I Persien och Egypten däremot stod den högt i anseende, och prydde ofta ansedda personers gravar. basilika odla

Categories: aftonbladet nyheter

0 Replies to “Basilika odla”