Oregano

0 Comments

oregano

Oregano är en flerårig buskliknande växt cirka 4 dm hög och en nära släkting till mejram, dock med starkare mer markerad smak. Bladen är ludna och blommorna vackert purpurfärgade. Den växer vilt i större delen av Europa, Asien och Amerika, även i Sverige. Skott, blad och knoppar används som krydda, såväl färsk som. Här hittar du alla våra recept som innehåller oregano. Bli medlem och skapa listor med dina favoritrecept redan idag! Origanum vulgare. Labiatae. Oregano kallas även för kungsmynta, fast den inte är någon mynta, eller vildmejram. Mejram är för övrigt en nära släkting till oregano. Oregano brukar vara bland det första man vill plantera i sin kryddgård. Den går också att odla i kruka om vinterklimatet är för bistert. Från Italien fick vi seden att. Hur är det, heter det kungsmynta eller oregano? Eller kanske kungsmejram? Faktum är att alla namn är rätt då denna växt har titulerats med dessa varianter i olika sammanhang. Oregano är dock varken en mynta eller mejram och faktiskt en välkänd växt i Sverige sedan många hundra år tillbaka då munkar. Oregano finns som färsk, torkad krydda och som oreganoolja. Örten innehåller mängder med antioxidanter och viktiga mineraler och är mycket bra att använda i matlagning, gärna så ofta du önskar. Oregano räknas som en av de mest nyttigaste kryddorna med massa antioxidanter i gott sällskap med gurkmeja, kanel och. Oregano. Oregano passar bra till tomat och andra grönsaksrätter, ost, bönor, fisk, skaldjur, kyckling, äggrätter, pizza och pasta. Smula gärna den torkade oreganon i handen innan du kryddar maten. På så sätt får du fram all den goda smaken. Oregano kallas ibland för ”bergens fröjd” då de violetta små blommorna lyser upp.

Oregano - juggmaster

Blommorna kan också torkas som eterneller. Oregano är en nära släkting till mejram men som många av er kanske vet så är smaken betydligt mer framträdande hos oregano. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Algomin trädgårdsgödsel och kogödsel. Bladen är små, äggrunda, aromatiska och sitter längs stjälken. Oregano förekommer flitigt i matlagningen kring Medelhavet. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Lugnande vid stress och huvudvärk. Trivs bäst i full sol. Fungerande naturläkemedel är eftertraktade, i tider av ökad antibiotikaresistens. Följ oss på Instagram. Nyhet Oregano rund 38 cm terrakottaOregano är mycket näringsrik och partykungen virusbekämpande kryddört Origanum vulgare. Bladen är ludna och blommorna vackert purpurfärgade. Dalsed att krydda olja eller vinäger danny saucedo idol oregano, gärna i kombination med några andra kryddor. Den vill ha det torrt och soligt. Botanisera oregano våra fröer och kryddplantor  där du hittar oregano och andra kryddor!

Oregano - ngn

Den odlas både som kryddväxt och som prydnad i trädgårdar. Oregano har sin givna plats i italienska pizza- och pastarätter, tillsammans med ost och tomat. Sortering Högst betyg Senaste Tillagningstid. Den får dessutom gärna vara uppblandad med sand. Oregano är en nära släkting till mejram men som många av er kanske vet så är smaken betydligt mer framträdande hos oregano. oregano

Categories: aftonbladet nyheter

0 Replies to “Oregano”