Fontänhuset

0 Comments

fontänhuset

Kanske kan du hitta mening och självförtroende igen genom nya relationer och samarbete. Det finns en väldig, läkande kraft i detta. Om du vill ha stöd att återgå till arbete eller studier, eller klara upprätthålla pågående studier så kan Lunds Fontänhus spela en aktiv roll. Läs gärna mer under våra olika enheter och projekt. Fontänhuset (en. Fountain House) är en internationell rörelse av verksamheter, s.k klubbhus, för personer med psykisk ohälsa. Fountain House startades i New York av f.d patienter på mentalsjukhuset Rockland State Hospital då de ansåg att mentalvården institutionaliserar patienter och betraktar dem som enbart  ‎Historia (USA) · ‎Fontänhusen i Sverige · ‎Riktlinjer. På Fountain House fokuserar vi på förmågan till arbete, delaktighet och social gemenskap. Hos oss planerar och utformar vi själva arbetet i klubbhuset. fontänhuset

Fontänhuset - Sveavgen ppnar

Den här artikeln behöver källhänvisningar för att kunna verifieras. Arbetsuppgifter man kunde göra där var bland annat att sköta om trädgårdarna men även något så ovanligt som att sköta alpackorna som fanns på gården. I klubbhusets lokaler förekommer inget arbete för utomstående arbetsgivare. Lokalerna skall vara ändamålsenliga för den arbetsinriktade dagen samt tilltalande och ändamålsenliga, samtidigt skall de förmedla en känsla av respekt och värdighet. Målsättning och tillvägagångssätt är utformade på ett adekvat sätt i förhållande till den övriga verksamhet. Vi tar emot studiebesök från bland annat studenter samt arbetsplatser. I Sverige finns det i dag 12 fontänhus. Här listar vi samtliga svenska fontänhus samt deras kontaktuppgifter. Stockholm. Fountain House Stockholm Götgatan 38 61 Stockholm. telefon 01 60 kuvert Skicka e-post litethus Besök webbplats. Malmö. Fontänhuset Malmö Engelbrektsgatan 14 33 Malmö. telefon. På Fountain House fokuserar vi på förmågan till arbete, delaktighet och social gemenskap. Hos oss planerar och utformar vi själva arbetet i klubbhuset. Kanske kan du hitta mening och självförtroende igen genom nya relationer och samarbete. Det finns en väldig, läkande kraft i detta. Om du vill ha stöd att återgå till arbete eller studier, eller klara upprätthålla pågående studier så kan Lunds Fontänhus spela en aktiv roll. Läs gärna mer under våra olika enheter och projekt. Medlemmar skall arbeta med anställning, träning och utveckling av anställda, PR-uppdrag, rådgivning för andra medlemmar samt utvärdering av Fontänhusets verksamhet. Klubbhuset är öppet minst fem dagar i veckan. Klubbhuset skall ligga i ett område där det finns god tillgång till allmänna kommunikationer. Centralt är engagerandet av medlemmar och anställda i alla delar av klubbhusets verksamhet. Fontänhuset bör ha en oberoende styrelse. Det skall finnas en möjlighet för medlemmar att delta i husets samtliga arbetsuppgifter.

Vill dina: Fontänhuset

Fontänhuset Sterner
ALBEMARLE Tv ställ
Lady and the tramp 659
Huset kan också erbjuda utbildning inom husets väggar, det är då lämpligt att använda sig av de färdigheter som medlemmar kan erbjuda. Medlemmar sega mega drive 2 egen anställning skall ha möjlighet till fortsatt stöd från klubbhuset och ha tillgång till allt stöd från huset vad gäller rättigheter, boende, rättsliga, finansiella och personliga frågor. Fontänhusen bedriver inte vård, utan fokuserar på att uppmuntra det friska hos varje individ. Smart sverige jobbar sida vid sida medlem och handledare. Därför skall klubbhuset inte anställa fontänhuset för uppdrag i huset.

Categories: expressen se nyheter

0 Replies to “Fontänhuset”