Lärkfalk

0 Comments

lärkfalk

Dagens art sätter det där med migranter och svenskhet på sin spets. Lärkfalkar (Falco subbuteo) är ohyggligt läckra små rovfåglar. Trots att en lärkfalk kan fånga både en ängspiplärka och en hussvala är de riktiga insektsätare. På bilden ovan är det en skalbagge den är ute efter och det är ljuvligt att stå en. Art: Lärkfalk Media - av Lärkfalk Falco subbuteo 1 födosökande. Grensholm, Ög Media: Clas Tornefjell ; Lärkfalk Falco subbuteo 1 adult födosökande. Hårssjön, Vg Media: bengt hallberg ; Lärkfalk Falco subbuteo 1 adult födosökande. Lärkfalk Falco subbuteo 5 födosökande. Sörfjärden, Mälaren, Srm Media: Anders Fridström ; Lärkfalk Falco subbuteo 1 2K födosökande. Södra utmossen, Öl Media: Per Fogelström ; Lärkfalk Falco subbuteo 2 födosökande. Hårssjön, Vg Media. lärkfalk

Lärkfalk - ska

På bilden ovan är det en skalbagge den är ute efter och det är ljuvligt att stå en ljum sommarkväll och njuta av lärkfalkar som seglar runt, girar och accelererar ifatt trollsländor. På en av deras ruttkartor  ser man att en lärkfalk på ett års tid kan korsa uppemot 30 olika nationsgränser. You may have other rights under the laws of your country. Lärkfalk som fångar insekter i flykten på kvällskvisten. Flyttar till tropiska Afrika från mitten av augusti och återvänder i april-maj.

Video Lärkfalk

Fálki étur gæs Hør Lärkfalk på thedailyclix.info, som är en omfattande samling av svenska fågelläten. Fungerar även på din mobil! Lärkfalk. Falco subbuteo. Familj: Falkfåglar – Falconidae; Allmänna kännetecken: En medelstor falk med långa spetsiga vingar och medellång tvärskuren stjärt. Flykten spänstig, snabb och elegant. Storlek: Längd 29–35 cm, vingbredd 70–84 cm, vikt – g. Bo: I gammalt kråkbo. Häckning: Lägger 2–4 ägg med början i. Lärkfalk (Falco subbuteo) är en medelstor falk som häckar över stora delar av Palearktis. Den är en snabb och skicklig flygare som lever av stora insekter och småfåglar som den fångar i luften. För sitt födosök är den beroende av vatten varför den ofta uppträder vid sjöar, myrar eller vid kusten. Den placerar ofta sitt bo i ett  ‎Utseende · ‎Utbredning och taxonomi · ‎Ekologi · ‎Referenser.

Bygger: Lärkfalk

Lärkfalk 931
NORSK DEKLARATION 324
Elgiganten växjö 573
Lärkfalken har ett mycket stort häckningsområde och den globala populationen är stor. You may reproduce and distribute copies of the Work or Derivative Works thereof in any medium, with or without modifications, and in Source or Object form, provided that You meet the following conditions: Falco subbuteo Lärkfalk Fåglar. Det är i huvudsak honan som ruvar, ruvningstid 28 dygn. Den näst snabbaste etappen var under samma vår då lärkfalken flög mil på två dagar från Marocko till södra Frankrike. Djurätare karnivor Landskapstyper som är viktiga för arten:

Categories: sto nyheter

0 Replies to “Lärkfalk”